Guláš z hlivy



Na veľký hrniec budeme potrebovať:


4-5 zemiakov pokrájaných na kocky
1 balenie hlivy ustricovej (umytej, pokrájanej na menšie kúsky)
2 mrkvy, očistené a nastrúhané nahrubo
1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
2 strúčiky cesnaku, roztlačeného
1 pór, nakrájaný na prúžky
1 PL paradajkového pretlaku
1/2 konzervy krájaných paradajok
rasca mletá
majoránka
olivový olej
gulášové korenie zmes
himalájska soľ
čierne korenie
údená paprika
3 chilli papričky

Vo veľkom hrnci si zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku, ktorú dozlata opekáme. Pridáme nakrájaný pór, roztlačený cesnak,nastrúhanú mrkvu a pokrájanú hlivu. Všetko spolu na miernom ohni chvíľu dusíme, kým zelenina trocha nezmäkne. Zasypeme 2 čl udenej papriky, 1 PL zmesi korenia na guláš, 1čl rasce, 1čl majoránky a osolíme. Všetko spolu chvílu orestujeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vodou. Vody pridáme aby bola tesne nad zeleninou, nie priveľa aby bol guláš pekný hustý. Pridáme ešte pretlak, paradajky a chilli papričky. Všetko spolu varíme, kým zemiaky nie sú mäkké a guláš pekne zhustne, približne 20-30 minút. Na záver pridáme čierne korenie a podľa potreby soľ.

Podávame s domácim kváskovým chlebom.

Prajem dobru chuť! Veget-ka.