Falošný vegan tuniakový šalát



Cestovinový šalát s tuniakom - vegan verzia alebo ak chcete - netuniakový šalát.
Tento šalát sme doma robievali a mala som ho fakt rada. Mám pre Vás skvelú vegan verziu tohto šalátu.

Tento recept je veľmi rýchly, takže máte obed raz dva. Tuniak som v recepte nahradila zmesou ingrediencií - cícer a nori vločky. Úplne najsuper je v šaláte chrumkavá cibuľka, zeler a skvelo ho dopĺňa šalát slanosť olív.

Šalát je super teplý ale aj odležaný studený - ako komu chutí.

V recepte je vegan majonéza, ktorú viete kúpiť alebo si ju vyrobte doma ako ja jednoducho. Tyčovým mixérom rozmixujte sójové mlieko nesladene s repkovým olejom. Pomer je vždy 1:2. 1dcl mlieka a 2dcl oleja. Trošku horčice, soli, korenia a citrónová šťava. Zmes sa hneď premení na majonézu.

4 porcie
200g celozrnné cestoviny alebo iné vaše obľúbené cestoviny
1 konzerva šampiňónov
200g cícer uvarený (100g suchý) alebo konzervovaný
2 balenia zelených olív
80g vegánskej majonézy
1 balenie kyslej vegan smotany (Lidl) 200g (kľudne aj jogurt)
3/4 čl soľ
4čl nori vločky
1 veľká červená cibuľa alebo 2 malé
1čl horčice
1 PL citrónová šťava
1/4 čl čierne korenie
1 stonka zeleru

Uvarte si cestoviny. Cícer treba nasekať nadrobno - dajte ho do mixéru alebo foodprocesoru alebo ho nasekajte ručne.
V miske zmiešajte nakrájanú cibuľku, nadrobno nakrájanú stonku zeleru, nasekaný cícer, nori vločky, uvarené (vychladnuté alebo teplé) cestoviny, majonézu, kyslú smotanu, soľ ,korenie, horčicu, olivy.
Ak nemáte radi zeler môžete vynechať.
Hotovo.