Polievka z tekvice, šošovice a údenej papriky



Po dlhšej dobe tu mám pre Vás receptik a to na túto výbornú polievku z tekvice. Trošku inak. Výborná kombinácia tekvice, šošovice a údenej papriky. Trošku do kysla s opečenou klobáskou a cibuľkou na vrchu to skvelo ladí. Máte hotovú za 25min.

Budete potrebovať:
1/2 stredne veľkej maslovej tekvice
1/2 hrnčeka červenej šošovice
2 mrkvy
1 l zeleninový vývar (alebo zeleninový bujón dm bio 3čl a voda)
2čl údená paprika
1čl údené chilli
1čl sušený cesnak
soľ
čerstvo mleté korenie
1/2 balenia kyslej smotany Dr.Oetker vega
1 PL citrónová šťava

Na servírovanie
jarná cibuľka
vegánska klobása alebo krutóny
kyslá smotana Dr.Oetker vega

Tekvicu ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Mrkvu takisto očistite a nakrájajte na kolieska. Dajte do hrnca, pridajte červenú šošovicu. Zalejte zeleninovým vývarom. Pridajte údenú papriku, chilli, cesnak. Premiešajte a varte prikryté kým zelenina nie je mäkká.

Zatiaľ si na panvici na troške oleja opečte nakrájanú vegánsku klobásku. Jarnú cibuľku nakrájajte.

Polievku rozmixujte. Ja som ju rozmixovala nahrubo aby mi ostali kúsky zeleniny. Ako máte radi. Pridajte kyslú smotanu a rozmiešajte. Ochuťte citrónovou šťavou ak treba pridajte trošku soli a čerstvo mleté čierne korenie.

Hotovú polievku podávajte s jarnou cibuľkou, klobáskou a môžete dať ešte trochu kyslej smotany.

Dobrú chuť.