Torta z cvikle s mascarpone krémom a višnami





Dnes mám pre Vás recept na takúto jednoduchú tortu s kakaovým korpusom - vo vnútri ukrýva cviklu. Jeden zo spôsobov ako ju zaradiť do jedálnička. Torta ukrýva vo vnútri višne a jednoduchý mascarpone krém. Skvelá kombinácia.

Suroviny na korpus:
225g cvikla uvarená, ošúpaná
250g špaldová polohrubá múka
100g trstinový cukor
1/2 pohára kakao
štipka soli
1čl sóda
1čl kypriaci prášok
vanilka mletá štipka
1 pohár kokosové/mandľové mlieko
1/2 pohára olej

kokosový olej a strúhaný kokos na formu

Postup:
Rúru vyhrejte ma 180 stupňov.
Okrúhlu formu (20cm) vysteľte papierom na pečenie a boky vymaže kokosovým olejom a vysypte strúhaným kokosom.

Cviklu rozmixujeme s tekutými ingredienciami. Suché zmiešame v miske. Prilejeme mokré a zamiešajte aby bolo všetko rovnomerne premiešané. Premiestnite do formy, povrch zarovnajte a pečte cca 40-50min. Skontrolujte špajlou. Keď je čistá koláč je hotový.
Korpus nechajte poriadne vychladnúť. 

Kým korpus vychladne pripravte si zatiaľ rozvarené višne.

300g višne mrazené
2PL cukor trstinový
Višne dajte do hrnca, pridajte cukor a na miernom ohni povarte kým sa nerozmrazia a tekutina sa nezredukuje. Nechajte vychladnúť.

Krém
1 balenie vegan mascarpone Rajo
1 balenie rastlinnej šľahačky Alpro
1,5 lyžice agave
na hrot noža vanilky bourbon mletej
višňový džem na potretie korpusu

Zo smotany a mascarpone vyšľahajte tuhý krém. Pridajte sladidlo, vanilku a ešte chvíľu šľahajte.

Vychladnutý korpus rozrežte na 3 vrstvy.

Na plnenie torty je ideálne použiť zdobiaci sáčok. Špičku nepotrebujete. Spodnú vrstvu potrite džemom a navrstvite krém. Použite 1/3 krému.
Priložte druhý korpus. Pomocou zdobiaceho sáčku s krémom urobte hrubý kruh, do stredu ktorého pomocou lyžice navrstvite povarené višne. Krém dovrstvite okolo višní až na okraj korpusu a prikryte posledným korpusom. Zvyšným krémom potiahnite vrch a boky torty. Dajte do chladničky zatuhnúť.

Ozdobte ovocím aké máte doma.
Dobrú chuť