Cibuľačka s bielym vínom, dvoma druhmi cibule, bylinkami a zapečeným vegan syrom
Túto polievku robím vždy minimálne na jeseň. Táto
polievka je naozaj vynikajúca.
Ak ste ju ešte neskúšali tak šup na to.
Navyše nezrujnuje Vašu peňaženku.
Budete potrebovať
🧅10ks cibúľ žltá a červená
mix (kľudne aj šalotky alebo bielu proste skúste mix)
🧅olivový olej 4PL
🧅pohár bieleho suchého
vína
🧅soľ, korenie
🧅1čl sušený tymián
🧅čerstvé bylinky - ak máte
ideálne lebo s nimi je to ešte lepšia - ja som dala asi čajovú lyžičku
nasekaného rozmarínu
🧅800ml vody
🧅vegan strúhaný syr na
posypanie
🧅cesnakové krutóny alebo
hrianka z chleba potretá cesnakom alebo bagetka - hocičo (ja som mala doma
kváskové krutóny tak som použila tie)
Cibule si očistite, prerežte na polovicu a nakrájajte na
tenké prúžky.
V hrnci si rozohrejte olej, pridajte cibuľu, osoľte 1čl
soli a restujte na miernom ohni za stáleho miešania cca 15minút. Cibuľa zmenší
objem a mali by sme ju opekať kým nechytí hnedastú farbu.
Pridajte tymián a čerstvé bylinky, chvíľu spolu
orestujte.
Potom zalejte pohárom vína, premiešajte a povarte 5 minút.
Zalejte vodou, pridajte čerstvo mleté korenie a povarte spolu cca 15minút.
Ak treba trošku dosoľte.
Polievku dajte do ohňovzdorných misiek, pridajte krutóny alebo hrianku portretú cesnakom a posypte veg syrom.
Dajte zapiecť na 10min pri 220 stupňoch kým sa syr neroztopí.
Dobrú chuť.