Bezlepkové vanilkové rožky



Ak robíte tie z bielej múky skúste tieto o niečo
zdravšie.
Ja robievam už niekoľko rokov tento recept. Ak
nemôžete vlašské orechy použite mandle.
Recept na 17ks

35g čirokovej hladkej múky 40g pohánková múka Perner 30g vlašské orechy mleté 5g mleté ľanové semienko 15g práškový cukor trstinový 55g rastlinného tuku izbovej teploty
(Naturli,Alsan,Rama,Hera) štipka soli
Na obaľovanie 1 vanilkový cukor 50g práškový trstinový cukor
Premiešame suché ingrediencie a pridáme tuk. Rukami
vypracujeme kompaktné cesto. Cesto dáme do sáčku a odložíme na minimálne 1h do
chladničky. Môžete aj na noc. Cesto vyberieme, rozdelíme si ho na rovnaké guľky
z ktorých tvarujeme rožky, ukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť
do vyhriatej rúry na 180 stupňov 10-12min. Keď začnú voňať sledujeme - mne
stačilo 11min.
Rožky sú hneď po upečení krehké - počkajte dve minútky
a obaľujte ich opatrne ešte teplé v zmesi trstinový práškový cukor +vanilkový
cukor.
Keď vychladnú sú pevnejšie.
Prajem dobrú chuť.