Batátové šúľance s tofu



Sladké jedlá moc nemusím - ale keď je tam mak nepoviem nie. Ako napríklad šúľance s makom. Keď robím šúľance vždy do nich dám jedno tofu a tým zvýšim ich nutričnú hodnotu. Ja som v tomto recepte použila fialové batáty ale Vy môžete použiť oranžové.

Tento recept sa Vám hodí ak neviete čo s batatom.
Komplet postup na 3 porcie

1 batát (200g) 
150g polohrubej špaldovej múky 
štipka soli 
1biele tofu rozmixované so 100ml ovseného mlieka (alebo vody) 
1 lyžica kokosový olej 

Na servírovanie 
mak modrý alebo biely
(alebo orechy,strúhanka)
čakankový sirup alebo iné sladidlo 

Batát uvarte vo vode a nechajte vychladnúť. Ošúpte a nastrúhajte. V miske zmiešajte s rozmixovaným tofu, štipkou soli a múkou. Tej dajte tak 3/4 a vypracujte cesto. Ak treba dosypte. Veľmi záleží od batátu aký je vlhký takže je to orientačné. Cesto sa nesmie lepiť, má byť vláčne a pružné. Medzitým si dajte zovrieť vodu so štipkou soli. Cesto dajte na pomúčenú dosku rozdeľte na 2 časti. Z každej vytvarujte hada a rozdeľte na 1cm kúsky. Z nich tvarujte šúľance. Šúľance hádžte do vriacej vody a varte kým nevyplávajú. Uvarené ich vyberáme do misky s lyžicou kokosového oleja. Premiešame. Podávame s makom alebo čo máme radi - orechy, opečená strúhanka. Tip : pre bezlepkovú verziu použite bezlepkovú múku.
Dobrú chuť