Pizza kváskové tyčinky

 




Pre milovníkov pizze a chrumkania.
Sú úplne jednoduché, netreba Vám ani rozkvas - viete použiť dokonca aj starý kvások (ktorý dávam bokom pri kŕmení) alebo proste idem kvások po dlhšej dobe kŕmiť a nechcem ho vyhodiť .
No garantujem Vám, že ich budete robiť aj zámerne a budete musieť aj dokŕmiť.
Nie je to žiadna veda takže ideálne sú pre začiatočníkov kváskerov alebo len lenivých.


Budete nimi chcieť pohostiť návštevu alebo niekoho nimi obdarovať. Alebo budete chcieť chrumkať.
Ja som v recepte použila kvások lievito madre - použiť môžete akýkoľvek ale budete musieť pridať trochu múky navyše.


200g kvásku lievito madre
130g špaldová múka hladká
30g voda
30g olivový olej
1/2ČL soľ
2čl pizza korenie


Vymiesime v robote cesto, ktoré je tuhšie ale pružné. Mieste min 5min aby sa všetko dobre premiešalo. Ak ste dali ražný kvások tak pridajte lyžicu-dve múky navyše.
Cesto nechajte 1h pri izbovej teplote prikryté stáť.
Rúru vyhrejte na 200 stupňov.
Potom cesto trochu pomúčte aj z vrchu a zospodu a rozvaľkajte na podložke na tenko - 3mm. Nakrájajte na tenké pásiky. Dĺžku tyčiniek si sami určite či budú dlhé alebo kratšie.
Každý pásik zatočte a uložte na plech s papierom na pečenie. Postriekajte vodou.
Pečte na horkovzduch do zlatohneda - cca 12-13min.

Dobrú chuť.