Cviklové fašírky



Výborné cviklové fašírky. Hodia sa k zemiakom, prívarku alebo si ich dajte len tak s chlebíkom alebo zdravo so šalátom.

Suroviny na cca 13ks
90g sójový granulát
1 cibuľa
4 strúčiky cesnak
250g cvikle uvarenej
2 čl majoránka
2 hrste petržlenová vňať
1čl rasca mletá
2PL mleté ľanové semienko
1 hrnček a 2 PL ovsené vločky
1čl soľ ( už sme varili granulát v osolenej vode takže netreba veľa)
1PL sójová omáčka
1/2 čl čierne korenie
olej
strúhanka na obaľovanie-kukuričná alebo klasická

Uvarte 1/2 balenia (90g) sójového granulátu v osolenej vode 10min. Odstavte a nechajte odkvapkať. Na panvici si na troške oleja opečte cibuľku do zlata, pridajte cesnak a sójový granulát. Všetko chvíľu orestujte, odstavte a dajte bokom. V miske si nastrúhajte uvarenú cviklu. Vo foodprocesore rozomelte ovsené vločky, pridajte cviklu, sójovú zmes, bylinky, koreniny,sójovú omáčku a ľanové semienka. Všetko rozmixujte na kompaktnú zmes - ochutnajte či je zmes dosť slaná. Dajte zmes do chladničky na 30min.

V panvici si rozohrejte olej. Potom zo zmesi tvarujte rukami guľky. Zmes je akurát kompaktná - malo by sa Vám s ňou dobre pracovať ale ak sa Vám žiada pridajte trochu strúhanky-vločiek. Guľky obalte v kukuričnej alebo klasickej strúhanke, vytvarujte fašírky a vysmážajte na troške oleja na panvici z každej strany pár minút.

Kto chce zdravšie - upečte v rúre na 180 stupňov.

Dobrú chuť