Lievance z cícerovej múky s omáčkou


Lievančeky na slano.
Tip na slané raňajky - sú to bezlepkové lievance z cícerovej múky - s omáčkou nech to lepšie kĺže.

Máte radi slané alebo ste team sladké? Skúste tieto slané lievančeky.
Nadýchané, na slano - bez múky. Namiesto múky som použila cícerovú múku. Tá má príjemnú orieškovú chuť. Obsahuje až 22g proteínov (na 100g). Ja cícerovú múku používam rada - môžete ňou zahustiť jedlá namiesto škrobu - múky. Časť nahradiť v receptoch urobiť vegan omeletu, palacinky alebo takéto lievančeky.

K lievancom som urobila rýchlu "syrovú" omáčku. Na ktorú Vám stačí len pár ingrediencií.

3 porcie
Suroviny:
3 hrste mrazená zelenina/hrášok
100g cícerová múka
2 PL kukuričný škrob
1/2 čl soli
trochu čierneho korenia
1/4čl sódy bikarbóny
1čl kypriaci prášok
150ml vody

Najprv si uvarte v osolenej vode mrazenú zeleninu -tak 4 minútky. Sceďte a nechajte odkvapkať.

Rozohrejte si panvicu. V miske si zmiešajte cícerovú múku, škrob, soľ, čierne korenie, sódu bikarbónu, kypriaci prášok. Pridajte vodu. Cestíčko musí byť hustejšie ako na palacinky - riaďte sa konzistenciou ak treba pridajte trošku múky/tekutiny. 

Na panvicu vylejte cesto a posypte zeleninou. Keď sa začnú vytvárať bublinky a po stranách sa lievance zatiahnu - otočte a opekajte z druhej strany.

Rýchla syrová omáčka 
Suroviny:
300ml sójové mlieko (nesladené)
3PL lahôdkové droždie
2čl škrob
1čl solčanka (alebo bujón v prášku)
1/4čl kurkuma
čierne korenie mleté štipka
soľ

V malom hrnci zohrejte 250ml mlieka. Vo zvyšku rozmiešajte škrob. Do mlieka pridajte lahôdkové droždie, solčanku, korenie, kurkumu. Keď začne mlieko vrieť pridajte škrob rozmiešaný vo vode, teplotu znížte a povarte kým omáčka nezhustne. Odstavte z ohňa. Ak treba ešte dosoľte.

Lievance polejte omáčkou a podávajte so zeleninou.
Dobrú chuť