Cuketové rezance s omáčkou z mandľového masla





Je tu leto a s ním prichádza každoročný problém - čo s cuketou. Už sa mi začala v chladničke hromadiť a tak som zvolila niečo ľahké na tieto teplé dni. Z tohto jedla Vám nebude ťažko a ani kuchyňa nebude ako sauna. Cuketové rezance s omáčkou z mandľového masla.
Jednoduchý a rýchly recept. Na cuketu som použila špiralizér ale ak nemáte kľudne použite škrabku. Túto ľahkú omáčku robím celkom často. Namiesto mandľového masla môžete použiť arašídové.
Poďme na recept.

Na 2 porcie budete potrebovať
100g ryžových rezancov ale môžete použiť aj soba rezance
1 stredne veľkú cuketu
2 mrkvy
100g údeného tempehu (alebo tofu)

Omáčka
50g kešu orechov
1 lyžica mandľového masla Nutsup (tu ho nájdete)
2 PL sójovej omáčky
štipka kajenské korenie
3 strúčiky cesnaku
1/2 pohára vody
1 lyžica javorový sirup
šťava z 1 limetky

Uvaríme si rezance podľa návodu. Cuketu nakrájame cez špiralizér na rezance. Mrkvu som naškrabala pomocou škrabky na široké rezance. Dáme bokom. Pripravíme si omáčku. Všetky suroviny rozmixujeme na hladkú omáčku. Tempeh nakrájame na menšie kocky a opečieme na panvici. Zeleninové rezance zmiešame s ryžovými, polejeme omáčkou a posypeme opečeným tempehom a sezamovými semienkami.
Prajem dobrú chuť.