Tapiokový puding s ovocím



Tip na rýchly dezert z tapioka perál. 
Príjemná zmena oproti klasickému pudingu z kukuričného škrobu.

4 porcie
1/2 hrnčeka tapioka perál namočte do studenej vody na 30min.
Perly preceďte, dajte do hrnca a zalejte 2 hrnčekmi ovseného (alebo kokosového mlieka). Pridajte 2 lyžičky vanilkového trstinového cukru (prípadne 1/2 dužiny z vanilkového lusku alebo na špičku noža vanilkového prášku),štipku soli a 2 lyžice xylitolu.

Zamiešajte všetko a priveďte k varu. Potom varte na miernom ohni za stáleho miešania 5min. Odstavte a môžete servírovať do pohárov s malinami a jahodami. Môžete ho v pohároch odložiť aj do chladničky na neskôr.

Dobrú chuť.